Hartelijk welkom op dé Vlaamse showbizzblog! Hier vind je elke week wat nieuws over onze Vlaamse artiesten...

dinsdag 15 januari 2008

Jury bekend voor Eurovisiesong 2008

De vakjury voor ‘Eurosong 2008’ is vrijdag bekend gemaakt. Kris Wauters, Marcel Vanthilt en Katrina Leskanich nemen de taak op zich om te bepalen wie van de twintig kandidaten ons land zal vertegenwoordigen op het 53ste Eurovisiesongfestival in Belgrado.

Nieuw dit jaar is dat de taak van de jury beperkt is tot advies geven aan de kijkers en het uitdelen van wildcards. Alleen de televisiekijkers zullen kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat. Vorige jaren konden zowel televisiekijkers als de vakjury, radio, Euro- en persjury hun stem uitbrengen.

Marcel Vanthilt zetelt al sinds 1999 in de vakjury en kan ook dit jaar niet ontbreken. Hij staat vooral bekend om zijn kritische, humoristische en soms erg harde commentaar.
Kris Wauters nam met zijn groep 'Clouseau' al twee keer deel aan het Eurovisiesongfestival. In 1989 leverde het liedje 'Anne' een tweede plaats op.
Als derde jurylid werd gekozen voor Katrina Leskanich. In 1997 bezorgde ze het Verenigd Koninkrijk een eerste plaats met haar groep ‘Katrina and the Waves’ met het nummer ‘Love Shine a Light’.

De eerste voorronde van Eurosong 2008 start op zondag 27 januari om 20.50 uur op Eén. In totaal zijn er vier voorrondes met telkens vijf kandidaten die het tegen elkaar opnemen. Op 9 maart vindt de finale plaats en raakt bekend wie ons land zal vertegenwoordigen.

De kandidaten zijn: Katy Satyn, Raeven, Brahim, Eva Darche, Femme Fatale, Kenza, E.F.R., Ishtar, Esther, Tanja Dexters, Ellis-T, Tabitha Cycon, Di Bono, Nelson, Geena Lisa, Francesco Palmeri, Paranoiacs, Elisa, A Butterfly Mind en Sandrine.

Voor meer informatie kan u terecht op de officiële site van Eurosong 2008: http://www.een.be/extra/subsites/eurosong2008/start/index.shtml

Bronnen:
De Standaard
De Morgen
Officiële site van eurosong 2008