Hartelijk welkom op dé Vlaamse showbizzblog! Hier vind je elke week wat nieuws over onze Vlaamse artiesten...

donderdag 24 januari 2008

Peter Van de Veire en Evy Gruyaert reiken eerste MIA’s uit

Op vrijdag 1 februari is het zover: dan reiken Peter Van de Veire en Evy Gruyaert de allereerste MIA’s uit. Dit zijn de Music Industry Awards voor muziek uit Vlaanderen. Eén ding is zeker: met Peter en Evy wordt het gegarandeerd een plezante show vol humor, muziek en mooie momenten.

In totaal zijn er twaalf prijzen te winnen. Negen daarvan worden uitgereikt door het grote publiek, over de drie overige categorieën - beste album, beste nieuwkomer en beste live-act - beslist de professionele muzieksector.

Stemmen op jouw favoriete kandidaat kan jammer genoeg niet meer maar om te weten te komen wie allemaal genomineerd is kan je best een kijkje nemen op de officiële site van de MIA’s. Grote kanshebbers om een MIA te veroveren zijn Clouseau en de Fixkes. Ze verzamelden beiden 5 nominaties. Een MIA zou voor Clouseau alleszins een mooi geschenk zijn om hun jubileumjaar in volle glorie af te sluiten.

De liveshow start om 20.40 uur op Eén en als we de organisatie mogen geloven wordt de uitreiking

"allesbehalve een stijf en deftig Oscar-gala".

Er komen verrassingsgasten, unieke versies van bekende nummers en nog veel meer. Kort samengevat: zak op 1 februari diep weg in je zetel en laat je overspoelen door heerlijke Vlaamse songs. En misschien nog een leuk weetje voor de dames onder ons: Peter Van de Veire is terug vrijgezel ^^.


Bronnen:
De Standaard
De MIA-site
Het Nieuwsblad
Tv-visie
Showbizzsite