Hartelijk welkom op dé Vlaamse showbizzblog! Hier vind je elke week wat nieuws over onze Vlaamse artiesten...

maandag 11 februari 2008

Japanners dol op Fata Morgana

Begin januari was de aflevering ‘soapcity in Aalst’ van het programma Fata Morgana te zien op de Japanse televisieomroep NHK tijdens het programma ‘Next’.


De Japanners waren zo enthousiast over het concept van Fata Morgana dat de Japanse televisieomroep besloot om in maart een extra aflevering in te lassen. En wie weet komt er wel een Japanse Fata Morgana!

Voor deze extra aflevering is vorige week een Japanse cameraploeg speciaal afgezakt naar Vlaanderen om een reportage te maken. Ze praatten onder meer met enkele programmamakers en ook met presentator Steph Goosens die vorig jaar de plaats van Sergio innam. Speciaal voor de dolenthousiaste Japanners deed de stad Veurne dit weekend hun stunt nog eens over uit de aflevering van juli 2005. Een koor van honderd kinderen zong toen een lied begeleid met vijf harpen.
Ook bezocht de Japanse ploeg de modeacademie die speciaal werd opgericht nadat Fata Morgana de inwoners van Lier uitdaagde om van hun stad een echte ‘modestad aan de Nete’ te maken.

De speciale aflevering van ‘Next’ zal gaan over ‘televisie die de maatschappij mobiliseert en muren doorbreekt’. Het programma Next heeft de bedoeling om de Japanse kijkers kennis te laten maken met buitenlandse televisieformats. En nu moet het net lukken dat Fata Morgana gemaakt is door een Vlaams productiehuis met een Japanse naam: Sultan Sushi! Toeval?
Of er daadwerkelijk ook een Japanse versie van Fata Morgana zal komen is nog niet zeker maar wij zullen deze zomer alleszins kunnen genieten van een nieuwe, vijfde reeks van het welgesmaakte programma!


Bronnen:
Tv-visie
De Morgen
Website Fata Morgana