Hartelijk welkom op dé Vlaamse showbizzblog! Hier vind je elke week wat nieuws over onze Vlaamse artiesten...

woensdag 30 januari 2008

Nieuw logo Eurosong lokt reacties uit



De VRT staat onder vuur nadat ze vleugels toegevoegd heeft aan het oorspronkelijke Eurosong-logo. Bij sommige Één kijkers is het nieuwe logo in het verkeerde keelgat geschoten. Zij zien duidelijke associaties met de oorlogsjaren en de Nazi-partij van Hitler terwijl de VRT enkel duidelijk wou maken dat ze het beste liedje naar Belgrado willen sturen.

Nochtans heeft de VRT een goede uitleg klaar voor de keuze van het nieuwe logo. De vleugels staan voor de bredere dimensie van de voorrondes van Eurosong. Bovendien staat er een adelaar met grote uitgestrekte vleugels afgebeeld op de officiële vlag van Servië en de rode ster, die ook veel opduikt tijdens de show, is volgens de VRT enkel een verwijzing naar de bekendste Servische voetbalclub ‘Rode Ster Belgrado’. De enige bedoeling van de VRT is het beste liedje naar Belgrado te sturen.

Het klinkt allemaal logisch maar toch zijn enkele Één kijkers op hun tenen getrapt. “Een brullende Hitler en een Swastika ontbraken er nog aan” zo luidt een reactie op het Eurosong Forum. Iemand anders schreef: “Die adelaarsvleugels, de kleuren... dat logo is gewoon zooo fout! En bovendien oerlelijk!”. De VRT trekt zich niets aan van de negatieve reacties en zet de zoektocht naar het ideale liedje ongestoord verder.




Eerste halve finalisten bekend

Ondertussen zijn de eerste twee halve finalisten bekend. Katy Satyn, die in 2003 derde eindigde in Star Academy, heeft de eerste voorronde gewonnen met haar nummer “Magical Sensation”. Brahim, die bekend werd na zijn deelname aan Idool, werd tweede. Zowel Katy als Brahim zijn dus al zeker van een plaatsje in de halve finale. Voor Eva Darche is het hele eurosong-avontuur al voorbij. Ze eindigde naar mijn mening terecht op de laatste plaats met haar nummer “We breathe”. Geen Vanessa Chinitor dit jaar a.u.b.! Raeven en Femme Fatale maken nog kans op een wildcard. Deze kaart deelt de jury na alle voorrondes uit aan twee kandidaten die zij toch nog graag een kansje geven om naar Belgrado te gaan.

Erg verrassend was Femme Fatale, beter gekend als Betty van Big Brother. Ze verraste de kijkers en de jury met haar lied ‘Décadence’ en de bijhorende choreografie die inderdaad een staaltje ontaard gedrag bevatte. Lichtjes choquerend maar misschien wel dé manier om eindelijk nog eens op te vallen op het Eurovisiesongfestival.

Bronnen
Website Één
De Standaard
TV-Visie

Geen opmerkingen: