Hartelijk welkom op dé Vlaamse showbizzblog! Hier vind je elke week wat nieuws over onze Vlaamse artiesten...

dinsdag 11 maart 2008

Ishtar wint finale eurosong

Ishtar heeft zondag de finale gewonnen. Sandrine eindigde tweede, gevolgd door de paranoiacs. Brahim moest het stellen met een vierde plaats en Nelson eindigde met zijn romantisch nummer laatste.

Ishtar wordt beschouwd als dé relevatie van eurosong 2008. Hoewel ze al langer bezig zijn met muziek en ook al ettelijke malen op de radiozender Klara te horen waren, is de groep nu echt populair aan het worden. Met hun leuke deuntjes maken ze zelfs Marcel Vanthilt gelukkig. Of ze ook gaan scoren op het Eurovisiesongfestival is nog maar de vraag.

De keuze is alvast erg gewaagd en doet ons terugdenken aan 2003 toen Urban Trad ons land vertegenwoordigde met het nummer ‘Sanomi’. Zowel ‘Sanomi’ als ‘O Julissi Na Jalini’ worden gezongen in een gefantaseerde taal. Urban Trad strandde toen, tot ieders verbazing op de tweede plaats.

Maar dat wil niet zeggen dat alle liedjes, gezongen in brabbeltaaltje, het goed doen op het Songfestival. Denk maar aan de Nederlandse inzending van 2006. De meidengroep Treble eindigde met hun lied ‘Amanbanda’ op de 20ste en laatste plaats in de halve finale. Benieuwd of Ishtar zich dit jaar wél kan plaatsen voor de finale.

Geen opmerkingen: